جامع الشتات (فارسي) - الميرزا القمي - ج ١ - الصفحة ٤٥
مىكند، به غايت ضعيف است و اين از باب تطهير به آب قليل است و منافاتى ما بين نجس شدن و تطهير غير نيست، و الا بايد كه خاك خشك هم مطهر نباشد در صورت ترى نجاست.
و ظاهر اين است كه فرقى ما بين تر و خشك نيست، هر چند بى جرم باشد و در بى جرم مثل بول خشك به همان قدر راه رود كه اگر ترى مىبود زايل مىشد.
91 - سؤال: اهل كتاب، آيا طاهرند يا غير طاهر؟ تفصيل نموده، نقل قول علماى عظام بنماييد و علاوه بر اين، رأى جناب سامى را بيان فرمايند.
جواب: معروف از مذهب اصحاب ما نجاست اهل كتاب است و همچنين مجوس، و اقوى در نزد حقير همين است. جمعى از علماى ما، دعوى اجماع شيعه كرده‌اند بر نجاست آنها، و آيه شريفه قرآن، يعنى " انما المشركون نجس فلا يقربوا المسجد الحرام " و احاديث بسيار هم دلالت دارد بر آن، و ابن جنيد و ابن عقيل از قدماى اصحاب نقل كرده‌اند به آيه شريفه " و طعام الذين اوتو الكتاب حل لهم " نيز دلالت ندارد بر مذهب ايشان به جهت آنكه اكثر اهل لغت و اهل حديث سنيان ذكر كرده‌اند كه طعام، گندم است و احاديث بسيار هم در تفسير وارد شده كه مراد از طعام، گندم و جو است. و به هر حال با وجود شهرت عمل شيعه به نجاست و ترك ايشان، احاديث بسيار را، كه دلالت بر طهارت دارد با وجود موافقت با مخالفين و نادر بودن عمل به آنها از شيعيان، مرجح قول به نجاست است.
92 - سؤال: هر گاه يهودى برود در صحن حمامات و قطراتى كه به سبب ريختن آب به بدن از آن بخارى متصاعد مىشود بر سقف و در ثانى الحال عرق شده، نازل بر ابدان ساير مسلمانان شود و بر همان حال آمده، جامه مىپوشند، آيا پاكند يا نجس؟
جواب: بخارى كه از رطوبت نجس متصاعد مىشود در سقف حمام مستحيل به عرق مىشود نجس نيست و نه سقف را نجس مىكند و نه بدن مسلمانان را و به سبب آن، احتياج به تطهير نيست.
93 - سؤال: هر گاه يهودى در سر حمامها پايش را از آب بيرون مىآورد و در روى جامه افكن مىگذارد آيا احتياج به تطهير اعضاى ملاقى مذكور دارند يا نه؟ و طريق تطهير ارض جامه افكن را بيان فرمايند.
(٤٥)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... » »»
الفهرست