جامع الشتات (فارسي) - الميرزا القمي - ج ١ - الصفحة ١٠٢
231 - سؤال: سرگين اسب يا گاو در زير باران يا در ميان آب جارى يا كر مانده كه آب، نفوذ در آن نموده، هرگاه به رخت يا بدن مصلى بر خورد، باز كراهت دارد يا نه؟
جواب: سرگين گاو در هيچ حال، كراهت ندارد، و لكن از اسب و الاغ و استر كراهت دارد، خصوصا در الاغ، و به نفوذ آب كر و جارى در آن، رفع كراهت نمىشود.
232 - سؤال: هرگاه خاك خشك نجس، يا جسم ديگرى به بدن ايا جامه خشك مصلى برسد، نمازش صحيح است يا باطل؟ و بر تقرير بطلان آيا به محض تكانيدن بدن يا جامه، پاك مىشود يا تطهير به آب نمايد؟
جواب: اظهر اين است كه نماز صحيح است. به جهت آنكه آنچه در شرع ثابت شده، اين است كه هرگاه بدن يا جامه، نجس باشد نماز صحيح نيست، و در اينجا بدن و جامه هيچكدام نجس نشده، بلكه اين شخص در حكم حامل نجاست است. پس هرگاه كسى شيشه‌اى كه در آن، بول باشد و در آن، مسدود باشد همراه داشته باشد نماز او صحيح است، و همچنين هرگاه دستمال نجس يا كارد نجس همراه داشته باشد.
233 - سؤال: هرگاه مصلى در هوى به سجود، دستها را قريب به زانوها بر زمين گذارد و به اعتبار نجس بودن يا خار برداشتن از زمين يا حايل شدن چيزى ميانه جبهه و موضع سجده، يا جستن مهر در تاريكيها، دستها را بردارد و به موضع خود گذارد، نمازش باطل است يا نه؟
جواب: در آن صورتها هيچكدام نمازش باطل نيست و هرگاه ميسر شود بهتر اين است كه دست را بر زمين بكشاند تا به جايى كه مىخواهد قرار بدهد.
234 - سؤال: هرگاه مقتدى يا طلاق دهنده، پيشنماز عادل ظاهر الصلاح را بيند كه مرتكب گناهى شد مثل غيبت و استغفار كرد، آيا طلاق را در حضور او، يا نماز به او اقتدا مىتواند نمود يا نه؟
جواب: ظاهر اين است كه عدالت به استغفار و توبه، رجوع مىكند، هر چند قائل باشيم كه عدالت عبارت از ملكه راسخه باشد.
235 - سؤال: هرگاه مصلى در سوره مباركه " قل هو الله احد " نون تنويه " احد "
(١٠٢)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ... » »»
الفهرست