جامع الشتات (فارسي) - الميرزا القمي - ج ١ - الصفحة ٦٢
آورد، و در اينجا ركن، اعنى ركوع ضرر ندارد.
122 - سؤال: در نماز ليلة الدفن مىتوان در عوض آية الكرسى و انا انزلناه في ليلة القدر، قل هو الله احد را خواند؟ و همين نماز را اگر شخص قبول كرده باشد كه به اجرت بگزارد و در آن شب بجا نياورده باشد چه صورت دارد؟ آيا ثانيا نماز را قضا مىتوان كرد، يا بايد مستأجر را راضى كند؟
جواب: آنچه از شرع رسيده تغيير نمىتواند داد. و در نماز ليلة الدفن، سه روايت است. مشهور آن است كه در ركعت اول، بعد از حمد، آية الكرسى بخواند و در ثانيه بعد از حمد، ده مرتبه سوره انزلناه في ليلة القدر بخواند.
و در روايت ديگر آن است كه بعد از حمد در ركعت اولى، ده مرتبه سوره قل هو الله احد و در ثانيه ده مرتبه الهيكم التكاثر بخواند.
و روايت ديگر بعد از حمد، در ركعت اولى سوره توحيد دو مرتبه و آية الكرسى يك مرتبه و در ركعت دوم، سوره تكاثر ده مرتبه.
هر گاه مستأجر قصد يكى از اين روايات را بخصوص دارد بايد آن به عمل بيايد و اگر مطلق بگويد كه نماز ليلة الدفن را بكن، آنچه متعارف در آن بلد باشد كه از كلام مستأجر فهميده شود و متبادر شود، آن را بكند. و اگر هيچ يك اينها نباشد احوط آن است كه روايت اول را به عمل بياورد و اگر كسى بعد از اجاره ترك آن را بكند، ظاهرا دليلى بر جواز قضاى آن نمىدانم، بلكه مستأجر را راضى كند.
123 - سؤال: در وقت گفتن تكبيرة الاحرام، دستها را به چه كيفيت بردارد، و اين دست برداشتن چه حكم دارد؟
جواب: در حين تكلم به همزه " الله " دست را بردارد و در حين تمام شدن راى " اكبر " دست را بر نرمه گوش رساند و بعد از آن، دست را پايين بياورد و اين بهتر از ساير وجوه است كه ذكر كرده‌اند و اين دست برداشتن، سنت است و سيد مرتضى آن را واجب دانسته، نهايت اظهر و اشهر استحباب است.
124 - سؤال: كسانى كه مربوط به قواعد عربيت نيستند و اعراب الفاظ مفرده و
(٦٢)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... » »»
الفهرست