تشيع در تسنن (فارسي) - السيد محمد رضا مدرسي - الصفحة ١١
شيوه ء زيباى طرح بحث، ورود و خروج هاى فنى، قوت تحليل، استدلال و نتيجه گيرى و ديگر مزايا، آنچه كه بيش از همه جلب توجه مى كند، روش استدلال واستفاده از روايات اهل تسنن است. مطلب ديگرى كه در اين زمينه بايد بيفزايم آن است كه خوشبختانه، استاد از مورد اعتمادترين كتب اهل تسنن و در ميان آنها از قوى ترين روايات از جهت متن و سند استفاده كرده اند.
البته مخاطب اصلى اين نوشته ها، برادران اهل تسنن هستند، ولى مطالعهء آن براى روشن شدن دلايل و ريشه هاى نظرگاه هاى شيعه در مسائل مذكور براى همگان مفيد است. خصوصا اينكه بحمدالله از قلمى شيوا و روان برخوردار است.
اما گزارشى از نوشته هاى اوليه:
رسالهء اول با عنوان " مقدمه اى بر شناخت امامان در پرتو روايات " است كه درباره ء امامت ائمه دوازده گانه - عليهم السلام - مى باشد. متنى كه از اين نوشته در اختيارم گذاشته شد، كتابچه‌اى بود كه چاپ دوم آن در سال 1359 انجام گرفته بود. با وجود سبك قويم مباحث، حسن تبويب و مطالب عالى كه در آن مختصر وجود داشت، متأسفانه اشكالاتى در چاپ آن ديده مى شد. به طور مثال، حروفچينى آن با استفاده از ماشين هاى قديمى بود، و خالى بودن عبارات از اعراب و پاورقى هاى لازم، از جذابيت آن مىكاست.
چندى پيش در سفر زيارتى مشهد مقدس اين كتاب را در كتابخانهء تخصصى مسجد گوهرشاد ديدم و همان جا به مسؤول آن قسمت مژده دادم كه ان شاءالله در آينده ء نزديك، چاپ جديد آن را در اختيارشان قرار خواهم داد.
از مهمترين مزاياى چاپ اخير اين رساله، اين موارد را بايد برشمرد: روايات افزوده شده، توضيح بعضى از روايات داراى ابهام وغموض، كيفيت دلالت روايت " الائمة اثنى عشر " بر مذهب اثنى عشرى، و در برخى از موارد، ذكر نكات ارزنده اى كه اينجانب تا كنون در جاى ديگر آنها را نيافته ام. به عنوان مثال، در پاورقى هاى صفحهء 44 تا صفحهء 45 روايت " الخلافة بعدى ثلاثون سنة " و همچنين در پاورقى هاى صفحهء 69 تا صفحهء 71 بعضى از روايات شاذه اهل تسنن پيرامون مهدويت مورد بررسى قرار گرفته است.
رسالهء دوم با عنوان " اجتهاد و تقليد " بود كه يك بحث كلامى - فقهى است. حقير
(١١)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 2 3 4 9 10 11 12 13 15 16 17 ... » »»